24 gaat door. Nog even.

Hoewel Hilary Clinton in 2008 naast het Amerikaanse presidentschap greep, zijn de Verenigde Staten al een tijdje een vrouwelijke president rijker. In 24 speelt Cherry Jones presidente Allison Taylor. En mevrouw de president wordt niet gespaard in seizoen 7.

Ze heeft al vanaf het begin te maken met nietsontziende Afrikaanse terroristen en nu moet Jack Bauer himself eraan te pas komen om haar leven te redden. Tevoren namen vele 24-fans aan dat Cherry Jones haar presidente zou baseren op Hilary Clinton, maar Cherry ontkent enige gelijkenis met klem.

"Allison is geen Hilary. Ze heeft niets te maken met Hilary. Ze is een combinatie van Eleanor Roosevelt, Golda Meier en John Wayne." Maar de baan van baas van de wereld valt tot nu toe niet mee. "De dag wordt steeds moeilijker en moeilijker. Ik moet echt alles op alles zetten om te overleven."

David Palmer
Allison zou niet de eerste zijn die het einde van haar ambtstermijn niet haalt. 24 spaart haar presidenten niet. De serie versleet er negen in acht seizoenen. Daar zaten een paar bijzondere tussen.

In seizoen 1, 2 en 3 zette 24 met president David Palmer een zwarte man neer in het Witte Huis, lang voordat iemand ook nog maar van Barack Obama had gehoord. In seizoen 4 en 5 was het Charles Logan die aan de presidentiële touwtjes trok. Eerst was het alsof zijn enige fout was dat hij geen ruggengraat had, maar later werd duidelijk dat hij achter de moord op oud-president Palmer zat.

Palmer is trouwens de enige oudpresident die het niet meer kan navertellen. De anderen wisten het, soms ternauwernood, te overleven. Twee van hen raakten zwaargewond, één werd gearresteerd en afgezet, één moest gedwongen zijn ontslag indienen en van de rest is nog niet helemaal duidelijk hoe het met ze is afgelopen.

Voorlopig is Allison Taylor nog de machtigste vrouw van de wereld. Maar of dat aan het eind van het seizoen nog het geval is…

Reageren