3 X geluk op straat

Voor spirituele verdieping en onthechting moet je vanavond vanaf 22.40 uur op Nederland 2 zijn.

Eerst vertellen psychiaters, onder wie Rutger Kopland en Bram Bakker, in het nieuwe RVU-programma Kijken in de ziel hoe ze hun eigen angsten en frustraties te lijf gaan. Lossen ze hun geestelijke problemen in een vloek en een zucht op of zijn ze even hopeloos de weg kwijt als hun patiënten?

Geluk
Daarna verkennen de verslaggevers van Niet gelukkig geld terug, eerder uitgezonden door de RVU, de wondere wereld van de geluksmarkt. Bram van Splunteren (de ‘kastelein’ van Café de liefde) volgt een meditatiecursus om zich beter te kunnen focussen op het nu, Esther Haumersen zoekt letterlijk en figuurlijk verlichting in de workshop Spiritueel afvallen en Ronnie Griens gaat met gebalde vuisten in groepstherapie om zijn agressie te beteugelen.

Geld en idealen
Tenslotte begint de KRO met de herhaling van de serie Heb ik genoeg? Hierin trekt Karin de Groot op met mensen voor wie geld geen rol speelt omdat ze het niet hebben of omdat ze idealen belangrijker vinden.

In de eerste aflevering moet Karin op het Centraal Station van Rotterdam haar bezittingen inleveren en zich onder de daklozen mengen. Trekt ze dat, durft ze na het vertrek van de cameraploeg onder zeil te gaan in de nachtopvang? Of rent ze gillend naar huis en ligt ze de volgende dag op de divan bij van de psychiaters uit Kijken in de ziel?

Reageren