Abonnement op dartsfinale

Michael van Gerwens prestaties in de Premier League zijn indrukwekkend: hij stond de laatste vijf jaar in de finale en won drie keer. In de O2 Arena in Londen hoopt hij een vierde titel aan zijn totaal toe te voegen.
De prestaties van Michael van Gerwen aan het dartbord zijn zó indrukwekkend, dat hij vorige maand werd uitgeroepen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje is een bekroning op de talloze titels die de Brabander de laatste jaren binnensleepte. Kijk alleen al naar zijn prestaties in de Premier League: sinds 2013 haalde hij daar altijd de finale en won drie keer. In de O2 Arena in Londen kan Van Gerwen een vierde titel aan zijn totaal toevoegen. De beste vier spelers van de competitie maken nog kans op eindwinst. Aan het begin van de avond staan de twee halve finales op het programma en kort daarna is het al tijd voor de eindstrijd. Wie in de finale het eerst elf legs wint, mag de beker en een cheque van 250.000 pond mee naar huis nemen.

Halve finales

Van Gerwen neemt het in de halve finale op tegen Rob Cross, de man die hem afgelopen januari versloeg in de finale van het wereldkampioenschap. Van Gerwen kennende zal hij nu korte metten willen maken met de Engelsman. In de andere halve finale staan Michael Smith en Gary Anderson tegenover elkaar.

Meer over:

Reageren