Achter de voordeur: een goede buur...

Tegenwoordig maken we nauwelijks meer tijd voor een praatje met de buren. Daar wil Achter de voordeur in dit tweede seizoen wederom verandering in brengen.

Op basis van slechts een foto krijgen buren de gelegenheid iets te zeggen over een straatgenoot. Daarna krijgen ze de sleutel om in diens huis een kijkje te nemen. Klopt hun beeld of juist niet?

Buurvrouw
In deze eerste aflevering komen we onder andere in een straat in het Utrechtse Harmelen. Drie straatgenoten kijken binnen bij buurvrouw Jon Doppen. Deze jonge moeder, haar man en hun twee kinderen worden door de buurt gezien als het alternatieve gezin van de buurt. Wat velen niet weten is dat dochter Nina van anderhalf het Syndroom van Down heeft.

Ongeluk
Ook kijken we binnen bij Martien Molenaar in Alkmaar. In 2005 kreeg hij tijdens zijn werk als liftmonteur een zwaar ongeluk. Nog steeds heeft hij dagelijks last van de gevolgen, maar zoals het een stoere man betaamt, laat hij zich zijn plezier in het leven niet afnemen. Wat gebeurde er in die lift en wat weten zijn buren eigenlijk van hem?

Reageren