Afscheid van Dicte

Met een dubbele slotaflevering neemt Dicte voor goed afscheid van de kijker. De misdaadjournaliste is geschokt door het nieuws dat ze een zus heeft en zet alles op alles om haar te ontmoeten en in veiligheid te brengen.
Na drie seizoenen is het einde van Dicte in zicht. De misdaadjournaliste is in deze dubbele slotaflevering geschokt door het nieuws dat ze een zus heeft. Niet de eerste openbaring omtrent haar verborgen familiebanden. Eerder ontmoette ze al haar verloren gewaande zoon en haar biologische vader. Zover is het nu nog niet: haar zus - en haar neefje - moet ze eerst zien te vinden. Geen ongevaarlijke missie. Dicte (Iben Hjejle) overschrijdt haar eigen grenzen om toch bij haar familie te kunnen zijn. Ook voor Dictes vriendin Anne zijn het zware tijden. Haar werk slokt haar op en daardoor staat haar relatie met Torsten onder druk. Hij stelt haar daarom een ultimatum. Komt alles goed en kunnen de kijkers in harmonie afscheid nemen van Dicte en haar vrienden?

Afscheid

Dertig afleveringen zijn er gemaakt van de Deense misdaadserie Dicte en daarna vonden de makers het mooi geweest. Journaliste Dicte Svendsen heeft in die tijd een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. In de eerste aflevering kwam ze vanuit het drukke Kopenhagen naar provinciestad Aarhus. Ze moest haar draai zien te vinden als journalist en een paar nieuwe vrienden maken. Inmiddels is ze getrouwd, heeft haar dochter haar weggevonden en kan Dicte met een gerust hart afscheid nemen van de kijkers.

Meer over:

Reageren