Andermans veren: lachen, zo'n lijf...

Vanuit de Leidse Schouwburg toont presentator Kick van der Veer weer spraakmakende, vermakelijke en ontroerende fragmenten uit de wereld van theater, cabaret en televisie. Voor de laatste keer, want de volgende drie afleveringen zijn herhalingen.

Vanavond staat net als de vorige keer het menselijk lichaam centraal. En dat is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor cabaretiers. Van het getut van de vriendin van Eric van Sauers tot de middelvinger van de Umbillical Brothers en de 'lurken' van Wim Sonneveld. Verder zijn vanavond bijdragen te zien van Lenette van Dongen, Hans Dorrestijn, Toren C en Youp van ‘t Hek.

Tineke
Natuurlijk mag Tineke Schouten als Oma Peukie niet ontbreken. Ze klapt tijdens het oppassen uit de school over haar schoonzoon, een beveiliger van de AIVD. Heel positief is ze niet over deze 'aanwinst' en ook voor zijn familie heeft ze geen goed woord over. Oma Peukie noemt haar schoonzoon Oortjes en dat zegt eigenlijk genoeg. Volgens haar hoeft Balkenende geen moment bang te zijn met haar schoonzoon in de buurt: geen kogel gaat immers voorbij zijn flaporen.

Reageren