Avontuurlijke high tea in Koken met Van Boven

In handen van Yvette van Boven verandert een high tea in een kleurrijke bloemlezing van smaken en geuren uit eigen tuin. Ze gebruikt bloemen ter decoratie, maar vooral voor hun verrassende smaak en andere eigenschappen.
Een high tea is al heel feestelijk, maar in handen van Yvette van Boven wordt die extra bijzonder. Zo verwerkt ze in Koken met Van Boven verschillende bloemen in gerechten waar zelfs Google nooit van heeft gehoord. Tik maar eens ‘vlierpeer-focaccia’ in. Yvette zet het gewoon op tafel. Het recept staat na de uitzending op de site van het programma en dat is zeker geen overbodige luxe. Verder gebruikt Yvette bloemen uit de kaasjeskruidfamilie, die zo wordt genoemd vanwege de vorm van hun vruchten; die lijken op een Goudse kaas. Dan is er nog verveine, ook bekend als verbena, een kruid met een citroenachtig smaakje dat onder andere wordt gebruikt in thee en bij visgerechten. Van Boven verwerkt het met het kaasjeskruid in haar eigen avontuurlijke marshmallows.

Meer over:

Reageren