Baden in het zweet door Fobiac

In het vorige seizoen kregen Suzanne de Jong, Lange Frans en Lauren Verster en Lange Frans (op de foto van links naar rechts) het lichamelijk zwaar te verduren. Dit jaar belooft Fobiac vooral een geestelijke martelgang te worden.

Suzanne: "We vroegen ons af wat mooie televisie zou opleveren en we kwamen uit bij mentale uitdagingen; bij enge werelden, mensen of groepen. Interessanter dan de basale angsten die we vorig jaar behandelden en heel intens."

Bloemendaal
En zo komt het dat Suzanne zich in deze eerste aflevering op het terrein van een levensgevaarlijke bende in Los Angeles begeeft. Een ideetje van de redactie.

"Ik ben ontzettend braaf. Ik kom uit Bloemendaal. Daarom kozen ze
L.A. voor me uit, denk ik." Daar aangekomen maakt ze een rondje
met iemand van de bende The Bloods die in een voortdurende
oorlog verkeert met The Cribs.

Suzanne: "Ik kende The Bloods alleen uit de film, maar het is echt. Iedereen loopt gewapend rond. Er wordt om de dag iemand vermoord; je ziet overal kogelgaten."

"Kinderen worden op hun tiende al gerekruteerd en bij welke bende je gaat horen hangt alleen maar af van in welke wijk je geboren wordt. Het laat me niet los, maar ik kan er niets aan veranderen."

Exorcisme
Dat was niet de enige heftige ervaring die Suzanne beleefde. "Ik ben op bezoek geweest bij de bekendste exorcist van Amerika,
Bob Larson. Ik ging er echt supersceptisch naartoe, maar toen zijn
sessie begon, gingen mensen kokhalzen en hun lichaam begon
te schokken. Er gebeurde iets. Ik heb er later nog nachtmerries van gehad. Dan werd ik badend in het zweet wakker."

Collega Lange Frans loopt in deze aflevering een dagje mee met Duitse neonazi's en Lauren traint mee met de Michigan Militia, een
groep Amerikanen die zich door middel van schietoefeningen
grondig voorbereid op een mogelijke terroristische aanval.

Reageren