Carlito's Way

Blijft Al Pacino op het rechte pad? in Carlito's Way

Al Pacino en Brian De Palma (Scarface) slaan de handen weer ineen voor de misdaadfilm Carlito’s Way. Lukt het misdadiger Carlito de criminele wereld vaarwel te zeggen?

Net uit de gevangenis opent de Puerto Ricaanse ex-misdadiger Carlito Brigante (Al Pacino) een nachtclub om geld te verdienen om naar de Cariben te verhuizen. Hij doet zijn uiterste best om weg te blijven van het geweld en de drugs, maar gaat dat wel lukken? En wie kan hij vertrouwen?

Carlito’s Way

Carlito’s Way is gebaseerd op de twee boeken van Edwin Torres, een Puerto Ricaanse rechter uit New York. Carlito’s Way en After Hours schreef hij met zijn inzicht in de criminele onderwereld.

De film vertelt eigenlijk het verhaal van boek twee. De makers wijzigden de naam om misverstanden met de film After Hours te voorkomen.

Al Pacino

De regisseur van Carlito’s Way is Brian De Palma, die tien jaar eerder met hoofdrolspeler Al Pacino de misdaadklassieker Scarface maakte. Toen de film uitkwam vergeleken recensenten Carlito’s Way met die film en The Untouchables. Drie jaar na Carlito’s Way maakte De Palma de eerste Mission: Impossible met Tom Cruise.

Uiteindelijk is ook het eerste boek, Carlito’s Way, verfilmd. In 2005 kwam Carlito’s Way: Rise to Power meteen op dvd uit. De Palma en Pacino werkten geen van beiden mee aan die film. Misschien is dat de reden dat die zo’n slechte ontvangst kreeg.

Meer over:

Reageren