Confrontatie met Bancrofts verleden

Hoofdinspecteur Bancroft wordt geconfronteerd met haar verleden als gebeurtenissen van een zaak uit 1990 weer aan de oppervlakte komen. Ondertussen worstelt ook bigadier Stevens met de nieuwe informatie rond haar cold case.
Hoofdinspecteur Elizabeth Bancroft (Sarah Parish) weet meer over de cold case waar haar collega, brigadier Katherine Stevens (Faye Marsay) op is gezet. Stevens onderzoekt de moord op Laura Fraser die in 1990 in haar eigen huis werd doodgestoken. In deze dubbele slotaflevering van detectiveserie Bancroft dringen gebeurtenissen van 27 jaar geleden zich opnieuw op aan Bancroft. Stevens moet de informatie die ze heeft verzameld zien te duiden. Samen met Anya maakt zij een plan om aan DNA-bewijs te komen dat ze nodig heeft om de zaak rond Laura Fraser voor eens en altijd op te lossen. Bancroft, die probeert de gewelddadige Kamara-bende op te rollen, moet uiteindelijk haar geheimen prijsgeven en dan zal duidelijk worden wat er met Fraser gebeurde en waarom.

Donker personage

Detectivefans herkennen hoofdrolspeelster Sarah Parish uit de serie Broadchurch, waarin ze Cath Atwood speelde. Ook was ze te zien in de vrouwenserie Mistresses. In een interview vertelt Parish over Brancroft: “Het is een enorm spannende serie die je het liefst in een keer wilt zien. Elizabeth is een donker personage. Een fantastische detective, maar ook een controlfreak. Als ze met een oude moorzaak wordt geconfronteerd, zorgt dat niet alleen voor spanningen op het bureau, maar ook bij haar zelf. Je ziet haar langzaam afbrokkelen. Ze blijkt minder stoer en moedig dan gedacht.”

Meer over:

Reageren