Crazy 88

Crazy 88 haalde ruim voor de eerste uitzending al het nieuws toen Yolanthe werd gearresteerd nadat ze vol gas tegen een flitspaal was gereden.

Daarmee leek de toon van het programma gezet, maar volgens eindredacteur Sjoerd van den Broek is dat een misvatting. "Het is niet onze bedoeling onnodig spullen stuk te maken of aan te zetten tot vandalisme, we gaan zo smaakvol mogelijk te werk."

Schrappen
"Soms blijkt een opdracht namelijk leuker op papier dan in de praktijk. In dat geval zenden we het niet uit. Het item 'houd een foodfight in een fastfood restaurant', hebben we bijvoorbeeld geschrapt toen het restaurant bezwaar maakte."

Flitspaal
"Wat de flitspaal betreft: De opdracht luidde 'rij een deuk in je auto'. Tja, dat kun je op veel manieren doen en het meidenteam met Yolanthe achter het stuur besloot in haar enthousiasme een flitspaal te rammen. Wie de reparatiekosten moet betalen, weten we zodra de zaak voorkomt. De schade aan het busje zelf doet er niet meer toe. In de laatste aflevering moeten de teams hun voertuigen zo grondig mogelijk zien te slopen."

Reageren