Crime Time

Vijftien jaar geleden brachten Peter R. de Vries en Jaap Jongbloed het eerste misdaadprogramma op de Nederlandse tv. Crime time was altijd goed voor spraakmakende onthullingen. Nu is het programma terug, met misdaadjournalist John van den Heuvel als nieuw boegbeeld.

Hoewel de titel hetzelfde blijft, wordt het concept gemoderniseerd. "We presenteren nu niet vanuit de studio, maar op locatie", legt John van den Heuvel uit.

Ver-van-mijn-bed-show
John: "Misdaad komt in allerlei vormen en dat willen we laten zien. We maken een mix van drie onderdelen. Allereerst de zwaardere georganiseerde misdaad, waar ik zelf veel over geschreven heb en nog steeds over schrijf. Daarnaast besteden we ook aandacht aan misdaad die dichter bij de mensen staat. Liquidaties en Hells Angels zijn natuurlijk reuze spannend, maar dat is voor de meeste mensen een ver-van-mijn-bed-show."

Nabestaanden
John gaat verder: "We willen dus ook dingen laten zien waarvan mensen denken: dat had mij ook kunnen overkomen. Zo behandelen we bijvoorbeeld een zaak waarbij iemand om het leven kwam bij een roofoverval. Wat zijn de gevolgen hiervan voor de nabestaanden? Ook de dader komt hierbij aan het woord. Tenslotte gaan we op pad met de verborgen camera."

De hamvraag: kunnen we spraakmakende onthullingen verwachten?

"Bij mijn eerdere programma's hebben we regelmatig het nieuws gehaald en ik verwacht wel dat dat nu ook weer zal gebeuren ja."

Reageren