CSI New York: 'Mijn dood is goed voor de kijkcijfers'

Zet je schrap voor een bloedstollende en zeer emotionele finale van het vijfde seizoen CSI: NY. Al in de eerste minuten van deze aflevering wordt rechercheur Jessica Angell doodgeschoten, wanneer ze een getuige in een grote rechtszaak beschermt.

Hiermee komt niet alleen een einde aan de droombaan van Emmanuelle Vaugier, maar ook aan de liefdesrelatie tussen rechercheurs Flack en Angell. "Ze moeten simpelweg kosten besparen", legt Emmanuelle uit in een interview.

Seizoensfinale
"En het was voor de seizoensfinale ook wel interessant om een personage te doden dat het publiek best leuk vindt. Dat is goed voor de kijkcijfers. Natuurlijk vond ik het jammer, want ik had het leuk gevonden als mijn relatie met Flack nog wat meer werd uitgediept. We begonnen er net lol in te krijgen."

"We begonnen er net lol in te krijgen. Het was in ieder geval niet persoonlijk, anders hadden ze me niet drie jaar aangehouden. De makers vonden het ook heel rot, maar het kon niet anders."

"De enige eis die ik nog had, was dat ze me dan wel een waardig afscheid moesten geven. Het is een verschrikkelijk emotionele aflevering geworden. Alleen het lezen van het script was al zwaar."

Crisis
En wat nu? Het is immers crisis in Hollywood. "Ik ben te zien in Two and a half men! Nou ja, in een gastrol. Maar nu ik geen CSI: NY meer doe, sta ik weer helemaal open voor allerlei acteerklussen."

Reageren