De leukste advocaten ter wereld

Boston legal begint aan een tweede seizoen. De serie over het gerenommeerde advocatenkantoor Crane, Poole & Schmidt is een aardige serie op zich, maar toch vooral de moeite waard vanwege twee personages: Alan Shore en Denny Crane.

Allebei topadvocaten met een ego zo groot als de Mount Everest en allebei zo gek als de spreekwoordelijke deur:

Alan (links op de foto)
Alan Shore (James Spader) zat eerder in The practice, maar werd er geroyeerd vanwege ontethisch gedrag. Alan is eloquent, extreem inteligent en bijzonder geestig; hij trekt zich van geen enkele regel iets aan.

Verder chanteert Alan getuigen, laat hij inbreken bij verdachten en valt hij de vrouwen op kantoor voortdurend lastig. Hij woont in een hotel vanwege het gevoel van vrijheid, heeft een clownfobie en vertrouwt maar één persoon écht: Denny.

Denny (rechts op de foto):
Denny Crane (William Shatner) lijkt altijd een potje te maken van zijn rechtszaken, maar ze toch steeds te winnen. Heeft naar eigen zeggen nog nooit een zaak verloren, maar dat komt vooral omdat hij anderen de schuld geeft wanneer hij verliest.

Denny lijdt aan Alzheimer, maar dit weerhoudt hem er niet van grote zaken aan te nemen. Kort gezegd: het is een egocentrische zak, maar voor Alan Shore gaat hij door het vuur.

Meer over:

Reageren