De wonderlijke geest van Marc-Marie

Vol overgave, maar nog wel met haarstukje - pas een jaar later zou hij zijn 'cavia' afzetten tijdens een uitzending van De wereld draait door - stond Marc-Marie Huijbregts (42) van 2006 tot 2008 in de theaters met zijn derde show Opdat ik niet vergeet.

Critici waren aangenaam verrast door zijn kwetsbaarheid, lef en originaliteit: de lading positieve recensies was dan ook enorm. Het NRC schreef dat 'verbluffend snel de sfeer ontstaat van een feestje waar één man het middelpunt vormt van een kring gasten die aan zijn lippen hangen.' Trouw vulde aan: 'Zijn wonderlijke, kronkelige geest zorgt voor een aangenaam gekantelde kijk op de dingen, waardoor er veel en hard te lachen valt.'

Magisch
En het AD concludeerde: 'Door zijn unieke persoonlijkheid en stralende charisma ontstaat een andere, bijna magische werkelijkheid op het podium.' Televisiekijkers die nieuwsgierig zijn geworden, krijgen vanavond nogmaals een kans om de show zelf te beoordelen. Volgende maand start de cabaretier met de try-outs van zijn nieuwe voorstelling: Marc-Marie punt. Zou hij zichzelf weten te overtreffen?

Reageren