Deadline

Het was even wachten op het vervolg van Deadline, maar de Vara-serie gaat vanavond eindelijk verder. De geheime unit van Matthias Maat (Leon Voorberg) zet in het tweede seizoen de slopende strijd tegen terrorisme onverminderd voort.

Het team wordt onder meer geconfronteerd met een vliegtuigkaping, een populistische leider die zijn extreme opvattingen in de praktijk dreigt te brengen, en een dubbele aanslag op het koningshuis.

Ondertussen wordt het team ook nog in zijn voortbestaan bedreigd door de AIVD, nadat Maat en zijn mensen op een doofpot stuiten.

De complexe verhouding tussen Heleen (Alwien Tulner) en Maat bereikt een climax. En de prille romance tussen Mimoun (Nasrdin Dchar) en Sonja (Vivienne van den Assem) staat onder druk, wanneer Mimoun het moet aanleggen met een Marokkaanse schone (Maryam Hassouni).

Bombardement
In deze eerste aflevering zoekt Heleens oude maatje Martijn na een Uruzganmissie dringend contact met haar. Voordat hij kan vertellen wat hij heeft ontdekt, wordt zijn kazerne gebombardeerd. Volgens de AIVD zit er een doorgedraaide soldaat achter, maar is dat wel zo?

Reageren