Dood eind

Zeven schoolvrienden zijn op vakantie in Schotland. Op de vlucht voor schuimbekkende honden belanden ze in een verlaten villa. Eenmaal binnen begint de ellende pas echt.

Vanavond is de tv-première van Doodeind (2006), de eerste Nederlandse horrorfilm in jaren die de bioscopen haalde. Regisseur Erwin van den Eshof gebruikt beproefde elementen uit het genre: een vervloekt huis, krakende deuren die plotseling openslaan, een duivelskind en een verdoemde geest.

De sterren
Als cast koos hij voor zes jonge acteurs die bekend zijn van televisie en film: Everon Jackson Hoi (GTST), Aram van der Rest (ONM), Terence Scheurs (De band), Micha Hulshof (Het Schnitzelparadijs), Mads Wittermans (Van God Los), Aniek Pheifer (Westenwind) en Victoria Koblenko (GTST, Vuurzee).

Metamorfose
Victoria speelt Laura, een stoer meisje met een piercing, tatoeage en vlechten. De 28-jarige actrice staat bekend om haar uiterlijke metamorfoses. ''Mensen steken er weleens de draak mee dat ik zo vaak van kapsel verander, maar het helpt me bij het transformeren voor een rol. Met kort haar en zwart opgemaakte ogen ben ik een junk. En als het blond is en rond geknipt, word ik een geloofwaardig dom grietje.''

Instinctief
De keuzes voor rollen maakt ze op gevoel. ''Ik weet intuïtief meteen: dit is het of dit is het niet. Ik tolereer geen twijfel en leef erg op mijn instinct. Daarom spring ik in mijn carrière ook van de hak op de tak. Ik vind het fijn om in het diepe te worden gegooid. Dat ik moet zwemmen en bovenkomen. Dat staat symbool voor mijn leven. Ik ben wel van het op mijn bek gaan, opstaan en weer doorgaan. Ik heb een karakter van uitersten.''

Reageren