Duitsland - Nederland op Veronica

Waarschijnlijk gaat het nooit meer over; de ‘haat’ die sommige voetbalfans voelen voor het Duitse elftal zit diepgeworteld. 

Niet alleen omdat het in het verleden altijd zo verdraaide moeilijk was om te winnen van Die Mannschaft, maar ook omdat de voetballers van weleer er nare maniertjes
op na hielden. Denk aan Bernd Hölzenbein (die officieus wordt gezien als de bedenker van de schwalbe), Lotthar Matthaüs, Stefan Effenberg en Rudi Völler, die het Nederlands elftal in de jaren zeventig en tachtig flink konden jennen en opjutten.

Oranje in Duitsland
Maar hoe anders is het nu. Die Mannschaft - naast Spanje de grootste concurrent voor Oranje tijdens het EK in 2012 - is inmiddels een genot om naar te kijken. Waar die Mannschaft vroeger graag naar achteren leunde (om er vervolgens in de blessuretijd nog even één in te prikken), valt de ploeg onder leiding van stervoetballer Mesut Özil onverdroten aan. Gelukkig werk(t)en er veel Oranjespelers succesvol in de Duitse Bundesliga, zoals Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben, Mark van Bommel en Rafaël van der Vaart. Dus hun trucjes hebben ‘we’ tegenwoordig snel door. Hoe dan ook: dat wordt een leuke oefenpot.

Reageren