Echte Spooks verdrinken niet

Heel lang hebben we moeten wachten op deze vijfde reeks van de razend spannende Britse spionageserie Spooks. En nu loopt 'ie alweer ten einde. Wanhoop niet, de Vara gaat volgende week maandag gewoon door met serie 6.

De Britse binnenlandse veiligheidsdienst MI5 krijgt vanavond te maken met milieuterroristen die de waterkering in de Thames willen opblazen. De regering zal met een geheim en zeer compromitterend document over de brug moeten komen om een catastrofe af te wenden.

Onder vuur
Adam (Rupert Penry-Jones) en Ros (Hermione Norris) gaan naar de kering, maar raken bekneld in het water… Spooks ligt in Engeland onder vuur omdat de terrorismedreiging veel groter zou worden voorgedaan dan hij in werkelijkheid is. Daar staat tegenover dat achter alle explosieve actie ook een hoop smeuïge politieke complotten schuil gaan, die soms eng realistisch en actueel zijn.

Iran
Zo probeert Engeland in seizoen 6 vrede te sluiten met Iran, terwijl diverse groeperingen aan beide kanten roet, gif en dynamiet in het eten proberen te gooien. Maar goed, eerst maar eens kijken hoe vanavond de vijfde reeks afloopt. Anders dan bij voorgaande seizoenen weten we nu trouwens al vóór de aftiteling dat onze helden het overleven. To be continued!

Reageren