Een huis vol honden met Nance

Zes asielhonden strijden in Een huis vol honden om een plekje in een leuk gezin. 

Strandwandelingen
Dat klinkt hard, maar het is nog veel harder voor de hond als hij na een tijdje niet bij zijn baasjes blijkt te passen. De honden doen mee aan typerende gezinsactiviteiten, want gezamenlijke interesses zijn ook bij een hond belangrijk. Houden ze van lange strand wandelingen of ritjes met de auto? Een chihuahua past niet in een gezin dat houdt van fietsen. Tenzij hij in een mandje mee kan.

Rollebollen
Op verschillende punten maken de baasjes een keuze voor de dieren die het best bij hen passen. Zoals na een verborgencamera-actie in huis - wie heeft er in het ouderlijk bed liggen rollebollen? - en een gehoorzaamheidstraining. Uit twee overgebleven honden kiest het gezin uiteindelijk de winnaar.

Asiel
De hondentrainers van het Kynologisch Centrum Quiebus begeleiden de gezinnen bij het maken van de keuze. Eigenares Gerda Doedee prijst de boodschap van het programma. „Vaak denken mensen dat in een asiel enkel
probleemhondjes zitten. Een huis vol honden bewijst dat er ook leuke gezinshonden te halen zijn.” Honden zijn volgens Gerda ideale huisdieren. „Ze zijn aaibaar, verdraagzaam en worden een volwaardig gezinslid, omdat ze aan alle activiteiten meedoen.”

Reageren