Een nacht bomvol muziek

Wegens succes geprolongeerd: de Nacht van de Popmuziek. Voor de vierde keer duiken Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk (foto) tot diep in de nacht de muziekarchieven in om er met bijzondere live-optredens weer uit te komen.

Ze vertellen anekdotes en bomen erop los. Zo komen een piepjonge Stevie Wonder voorbij en zijn er liveopnames van o.a. Neil Young, Supertramp, Elton John, Motörhead, Joe Cocker, The Beat Show met Percy Sledge en Patti LaBelle and the Bluebelles.

Favorieten
De kijkers mogen ook meedoen. Via nachtvandepop muziek.nps.nl kan iedereen zijn of haar favorieten opzoeken in het archief van Fenno Werkman, dat meer dan 17.000 nummers telt.

Geen videoclips
Wat de Nacht van de popmuziek volgens Leo Blokhuis zo bijzonder maakt, is dat er voornamelijk hele nummers en geen videoclips worden uitgezonden.

Leo: "De afgelopen maanden hebben we veel beelden van Michael Jackson over ons heen gekregen, maar Fenno Werkman komt toch weer met uniek beeldmateriaal uit 1983 van James Brown die Michael Jackson op het podium trekt om te zingen en te dansen. Dát is de Nacht van de popmuziek."

Nu is het alleen nog een kwestie van wakker blijven.

Reageren