Eet smakelijk: uit de wei en op je bord

Weten wat je eet heeft absoluut zo zijn voordelen, maar het kan ook wel eens behoorlijk confronterend zijn. Dat ondervonden onder andere Arie Boomsma, Dennis Weening, Edo Brunner, Bracha van Doesburg, Marc de Hond, Mirella van Markus, Farah Lourens en de Schiffmachertjes in eerdere afleveringen van Eet smakelijk.

Samen met een vriend of vriendin bereidden zij ieder de meest bizarre maaltijd van hun leven. Ben je net lekker aan het knuffelen met een lief konijntje of loop je te dartelen in de wei met een schattig kalfje, ligt hij een paar uur later gekookt, gebakken of gestoofd op je bord. Of, nog erger, je moet hem eigenhandig naar de andere wereld helpen. Eet smakelijk!

Reality check
In het slot van vanavond moet nog één BN'er eraan geloven. Wederom een genadeloze reality check. Komt de waarheid achter elke maaltijd keihard aan of valt het allemaal wel mee? Natuurlijk probeert chefkok Leon Mazairac de pijn te verzachten door er gezamenlijk een waanzinnig gerecht van te maken, maar of dat voldoende is…

Reageren