Emigreren kun je leren

Zes jaar geleden verruilden Richard en Sarah Turnbull het grauwe Engeland voor het zonnige Toscane. Inmiddels experts op emigratiegebied, verhuren de twee zich als 'probleemoplossers' voor andere Britten die naar Toscane komen om hun droom waar te maken. En ja, van problemen weten Richard en Sarah het nodige af.

De afgelopen weken zagen we hoe de Turnbulls het ene na het andere project op touw zetten om een volledig zelfvoorzienend leven te kunnen leiden. Van paarden fokken tot een boerenwebwinkel starten: de Britten probeerden van alles om een zakcentje bij te verdienen. Dat liep niet altijd even gesmeerd.

Problemen
Vanavond zien we hoe het afloopt met het stel en hun vier zoontjes. De zomer loopt ten einde en Richard gaat op inspectie langs hun 350 olijfbomen ter voorbereiding op de oogst in november. Die móet dit jaar goed zijn, want de olijfolie vormt een groot deel van hun jaarlijkse inkomen. Ondertussen ontdekt Sarah in de boerderij dat er iets mis is met de watertoevoer. Richard toont zich een ware probleemoplosser en gaat op onderzoek uit bij de beek waar het water vandaan komt.

Reageren