Eye opener

"Verwacht geen tv-onderwijs, maar wel een goed gemaakt, lekker programma." Dat zegt Bastiaan Ragas over de nieuwe populair wetenschappelijke show Eye opener.

Samen met medepresentatrice Lauren Verster test Bastiaan wetenschappelijk bewezen feiten. "Of vet eten werkt bij een kater bijvoorbeeld."

En?
"Nee, het vertraagt de alcoholafbraak zelfs. Dat wist ik zelf ook niet."

Nog een voorbeeld. Kun je een treurig liefdesleven op gang helpen met de juiste lichaamsgeur?

"Nou en of", zegt Bastiaan. "We hebben een test gedaan waarbij mensen het lichaamseigen geurstofje feromoon uit een potje opkregen en de resultaten waren onwaarschijnlijk."

Brainiac
De vergelijking met een programma als Brainiac, waar ook dergelijke testjes worden gedaan dringt zich op. Maar volgens Bastiaan is er een duidelijk verschil.

"Brainiac lijkt meer op Jackass. Daarin blazen ze graag dingen op. Eye opener laat zien hoe dingen werken. En we laten sociologen en scheikundigen uitleg geven over de tests."

Het is de eerste keer dat jij als zanger/acteur een tv-programma presenteert. Hoe gaat dat?

"Ik heb geen presentatietraining gekregen. Ik praat makkelijk en het is een leuk programma om te doen. In het verleden ben ik al een aantal keer gevraagd voor presentatiewerk maar dat was voor ranzige programma’s of afzeiktv, en dat doe ik niet. Presenteren ligt wat mij betreft ook in het verlengde van zingen, acteren en musical. Het gaat allemaal over communiceren met publiek. En over vermaken. Dat wil ik doen.”

Reageren