Film: Dudley Do-Right

Inmiddels zijn haar initialen alleen al genoeg om de harten van modeliefhebbers sneller te doen kloppen, maar Sarah Jessica Parker (kortweg SJP) is niet altijd zo'n publiekslieveling geweest.

Lange tijd was ze vooral bekend als 'vriendin-van' beroemde hotshots als Robert Downey Jr. (met wie ze van 1984 tot 1991 een relatie had) en John F. Kennedy jr.

Aantrekkingskracht
Een magische aantrekkingskracht heeft SJP dus altijd gehad op mannen, het duurde alleen even voordat ze ook het grote publiek wist in te palmen. Sarah begon op jonge leeftijd te acteren in musicals als The Sound of Music en Annie.

Overstap
Al snel maakte ze de overstap naar televisie, waar ze vanaf 1980 rollen speelde in vele series en tv-films. Pas in 1991 verwierf ze wat naamsbekendheid, toen ze de vriendin van Steve Martin speelde in de komedie L.A. Story.

Doorbraak
Grote rollen in Honeymoon in Vegas (1992), Hocus Pocus (1993), Ed Wood (1994) en The First Wives Club (1996) volgden. Haar echte doorbraak kwam met de vertolking van Carrie Bradshaw in de hitserie Sex and the City, die haar twee Golden Globes en een Emmy Award opleverde.

Matthew Broderick
Ein-de-lijk is SJP bekender dan haar man, acteur Matthew Broderick. In Dudley Do-Right (1999) speelt ze toch het vriendinnetje van. Politieman Dudley (Brendan Fraser) strijdt tegen de snode Snidely Whiplash, die de wereld wil regeren. SJP raakt in de ban van beide mannen.

Reageren