Film | The new world en Tigerland

De dames kunnen smullen op RTL 7, dat vanavond achter elkaar The new world en Tigerland uitzendt. Reden om blij te zijn, is de hoofdrol van Colin Farrell in beide films. Hoewel zijn populariteit iets is gedaald (zijn 'bad boy' status kan hij als vader van twee moeilijk volhouden) is het ouderwets genieten geblazen voor de vrouwelijke kijker.

The new world
De Pocahontaslegende in een eigenzinnig jasje. Engelse kolonisten zetten aan het begin van de zeventiende eeuw onder leiding van kapitein John Smith voet aan wal in Virginia. Daar worden ze geconfronteerd met de cultuur van de indianen.

Smith wordt verliefd op het knappe indianenmeisje Pocahontas, waarmee de al onstabiele relatie tussen de twee volkeren nog gevaarlijker wordt.

Met een bijrol van Yorick van Wageningen.

Tigerland
Een peleton soldaten gaan hun laatste week training in voordat ze deel zullen nemen aan de Vietnamoorlog. De training vindt plaats in Tigerland, een moeras dat overeenkomt met de omstandigheden in Vietnam. Roland Bozz (Colin Farrell) wil niet worden uitgezonden en doet er alles aan om naar huis gestuurd te worden.

Niets te zien
Tigerland is de film waarmee Hollywood kennismaakte met de vuilbekkende Colin en zijn vorstelijke, naakte torso. "Het doet me helemaal niets dat mensen me bloot zien", zei Colin naar aanleiding van deze film.

"Mijn vrienden vroegen me hoe het kwam dat ik niet opgewonden raakte in deze scène. Maar zo werkt het niet. Op het moment van filmen was ik zo gespannen; er is werkelijk niets te zien!"

Heath Ledger
Momenteel steelt de 33-jarige Ierse acteur als Tony#3 de show in de bioscoophit The imaginarium of doctor Parnassus. Nadat de Australische acteur Heath Ledger twee jaar geleden onverwachts overleed, namen Colin, Jude Law en Johnny Depp diens rol over.

Vooral buiten het filmen liet Colin zijn ware aard laten zien. Omdat Heath geen aangepast testament had, heeft hij zijn dochtertje Matilda feitelijk niets nagelaten. Daarom heeft Colin zijn gehele gage voor The Imaginarium of Doctor Parnassus geschonken aan Matilda.

Colin kan het missen: voor de hits Miami Vice en Alexander ontving hij tien miljoen per film!

Reageren