George Gently heeft er zin in

Ik ben alléén, niet eenzaam’’, aldus George Gently vanavond in een vertrouwelijk gesprek met Lisa, de vrouw van zijn assistent John Bacchus. 

Weduwnaar
De hoofd inspecteur doelt op het feit dat hij inmiddels al twee jaar weduwnaar is, nadat zijn vrouw werd dood gereden door een gangsterbaas. Kort daarop verkaste Gently van Londen naar Northumberland, waar hij nu werkt. Lisa en Gently groeien steeds meer naar elkaar toe. Maar zijn Gently’s bedoelingen met Bacchus’ vrouw oprecht? Bacchus heeft er zo zijn twijfels over. Hij vraagt zich hardop af waarom zijn chef zich eigenlijk inlaat met Lisa, die met hun dochter bij haar ouders is gaan wonen. Hoogoplopende spanningen dus, bij de start van een nieuwe seizoen George Gently.

Losse eindjes
Ondertussen richten Gently en Bacchus zich op de moord op een jonge vrouw. Het slachtoffer wordt met ingeslagen schedel aangetroffen in haar slaapkamer, terwijl haar ogen zijn bedekt met een zakdoek. De eerste verdachtmakingen gaan naar een Schot die zich in het ziekenhuis heeft laten behandelen. Ook de vroegere echtgenoot van het slachtoffer komt in het vizier. Wanneer deze man bekent, lijkt de zaak opgelost. Maar Gently constateert te veel losse eindjes.

Reageren