Golf: KLM Open 2009

Tijdens de negentigste editie van het Dutch Open strijden 156 van de beste golfers vanaf vandaag drie dagen lang om de titel en een prijzenpot van in totaal 1,8 miljoen euro. Voor de vierde achtereenvolgende keer vormt de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort het decor voor het toernooi.

Een typische duinbaan die behoort tot de top 100 van Europa en beschikt over drie 9-hole lussen. De championship course bestaat uit een mix van alle drie de banen. Vooral de lange par 4's blijken keer op keer de lastigste holes – zelfs voor de professionals, die met name hole 10, 12 en 15 als een behoorlijke uitdaging zien.

Deelnemers
Het spelersveld bevat weer ongekend veel internationale toppers, waaronder Robert Karlsson, Johan Edfors, Soren Kjeldsen en natuurlijk de winnaar van vorig jaar: Darren Clarke. Uiteraard mogen 'onze eigen' Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen niet ontbreken.

Wereldwijd
Ongeveer tachtig journalisten uit binnen- en buitenland doen verslag van het toernooi, vanaf de eerste drive tot de allerlaatste putt. RTL is er net als voorgaande jaren bij, met commentaar van Marcel Maijer. De finale zal zondag live uitgezonden worden vanaf 14.00 uur.

Reageren