Heeft de prof het gedaan?

Een gruwelijke moord op een Tsjechische barvrouw, een antieke Perzische spiegel als corpus delicti, een bloederig papiertje met het mysterieuze woord 'Uqbara' naast het lijk: Robbie Lewis kan zijn lol weer op in de Engelse detectivereeks Lewis.

De bedachtzame speurneus kamt de universiteit van Oxford uit en ontdekt een spoor dat naar een van de professoren leidt…

Spin-off
James Whateley speelt de titelrol in Lewis, een spin-off van Inspector Morse. De 58-jarige Engelse acteur was in die legendarische serie nog gewoon de rechterhand van de chef; nu is hij de baas op het bureau.

Peak Practice
Na de dood van John 'Morse' Thaw maakte James eerst, onherkenbaar vermomd, een uitstapje naar de doktersserie Peak practice. In 2006 liet hij zich door Granada Televison en zijn echtgenote overhalen om terug te keren naar het ‘plaats delict’. Over precies twee weken zendt de KRO de volgende zaak van Robbie Lewis uit.

Oude bekende
Bij het onderzoek naar de moord op een acteur stuit hij in deze aflevering op een oude bekende: de man door wiens schuld zijn vrouw is omgekomen bij een verkeersongeluk...

Reageren