DNA

Heisa rond een handgranaat in DNA

Een handgranaat voor de deur van een Amsterdamse nachtclub zorgt voor veel ophef. Rechercheurs Lara en Eliz onderzoeken de zaak en komen terecht in een schietpartij waar Eliz helaas niet ongeschonden uitkomt.
De politieserie DNA laat zich inspireren door de actualiteit. Afgelopen november trok de Amsterdamse politie aan de bel vanwege het toegenomen aantal handgranaten die criminelen als dreigement op straat plaatsen. Het oorlogstuig is voor nog geen 20 euro online te verkrijgen en daardoor een geliefd en betaalbaar middel voor kwaadwillenden. In de derde aflevering van de SBS 6-reeks krijgen rechercheurs Lara (Yolanthe Cabau) en Eliz (Belinda van der Stoep) ook te maken met zo'n incident. Voor de deur van een Amsterdamse nachtclub is een granaat achtergelaten, maar uit onderzoek blijkt dat de diverse verdachten allemaal het slachtoffer zijn van afpersing. De zaak gaat van kwaad tot erger als het duo in een vuurgevecht belandt en Eliz levensgevaarlijk gewond raakt.

Lara op non-actief

De situatie rond Eliz heeft grote invloed op haar collega's. De spanning binnen het rechercheteam is te snijden en Lara trekt zich het lot van haar politiepartner en beste vriendin persoonlijk aan. Alle reden voor chef Maureen Grootfaam (Manoushka Zeegelaar Breeveld) om Lara voor haar eigen bestwil van de zaak te halen. Lara is te persoonlijk betrokken en haar chef vindt dat ze beter naar huis kan gaan om bij te komen. Maar dat laat de eigenzinnige rechercheur natuurlijk niet over haar kant gaan. Op eigen houtje - en tegen beter weten in - zet ze het onderzoek voort naar de identiteit van de nachtclubafperser.

Meer over:

Reageren