Het eerste duel: Rusland - Saoedi-Arabië

Als gastheer mag Rusland het WK voetbal openen met de wedstrijd tegen Saoedi-Arabië. De Russen hebben een ploeg in opbouw na een paar magere jaren. Bij Saoedi-Arabië stopte bondscoach Bert van Marwijk na de kwalificatie.
Na weken van analyses en voorbeschouwingen gaat het nu echt beginnen in Rusland. Het thuisland opent het WK voetbal in Moskou tegen Saoedi-Arabië. Twee landen die niet meteen bovenaan het favorietenlijstje voor de wereldtitel prijken. De Russische ploeg is in opbouw, na magere resultaten op de voorbije toernooien. Let tussen de jonge spelers vooral op middenvelder en vedette Fjodor Smolov, voormalig Feyenoorder en de beste voetballer in de Russische competitie. Saoedi-Arabië plaatste zich aan de hand van Bert van Marwijk voor het WK, maar onze landgenoot hield het kort daarna voor gezien. De bond eiste dat hij zich in Saoedi-Arabië zou vestigen en dat vond Van Marwijk toch wat te gortig. Hij is wel aanwezig op het toernooi, als bondscoach van Australië.

Veel voetbal

De komende tijd is er dagelijks heel veel voetbal te zien vanuit Rusland. De groepsfase van het WK duurt precies twee weken en biedt minimaal drie en soms zelfs vier duels op een dag. De voetballiefhebber geniet dus steeds opnieuw van topduels met onder meer Duitsland, Brazilië, Frankrijk en Spanje. Na een dag pauze begint de knockout-fase op zaterdag 30 juni. De finale is zondag 15 juli in Moskou.

Meer over:

Reageren