Het Gouden Televizier-Ring Gala: Spanning, humor & vuurwerk

Bijna 450.000 stemmen zijn uitgebracht tijdens de verkiezing van de Gouden Televizier-Ring en de AVRO RadioRing. Een record! Je kunt wel stellen dat de publieksprijs meer leeft dan ooit.

Heel Nederland wacht dan ook in spanning af wie een Zilveren Televizier-Ster Man en Vrouw, de Gouden Stuiver, de Televizier Talent Award en natuurlijk de Gouden Televizier-Ring winnen. Dat wordt vanavond bekendgemaakt in een spectaculaire liveshow.

Vuurwerk
Voor de opening heeft het componistenduo Fluitsma & Van Thijn (bekend van de nummer-1-hit 15 miljoen mensen) een lied geschreven.

Volgens de senior creative producer van het Gala, Gerben Bakker, zal niemand blijven stilzitten. En alsof dat nog niet genoeg is, is het decor dit jaar wel heel spectaculair.

Gerben: "Eén decorstuk krijgt een hoofdrol in de opening. De vergunningen voor vuurwerk in het showblok zijn ingediend bij de gemeente Amsterdam. We hebben ons laten inspireren door de MTV Awards van een paar jaar geleden. Ik heb altijd gedacht: zo’n spectaculair begin hoort bij de Gouden Televizier-Ring. Dit jaar gaat het gebeuren!"

Reuze grappig
Vorig jaar was Chantal Janzen nog 'plan B' als presentatrice van het Gala. Beoogd presentator Frits Sissing bleek zelf genomineerd te zijn met het programma Op zoek naar Evita. Om de Gouden Televizier-Ring zo neutraal mogelijk te houden, moest Frits het presentatiestokje overgeven aan zijn blonde collega.

Een uitstekende keuze, want Chantal bewees dat ze snel, ad rem en reuze grappig is als presentatrice van een liveshow. Maar ze doet het niet alleen. Zoals ieder jaar wordt elke prijs uitgereikt door een bijzondere gast.

De nominaties
Hoewel er dit jaar een recordaantal stemmen is binnengekomen,
bleek Nederland toch erg eensgezind. Verreweg de meeste stemmen gingen naar de drie hoogst geëindigde programma's en presentatoren. Zij lieten de nummers vier ver achter zich.

De concurrentie bij de Zilveren Televizier-Ster Vrouw en de Televizier Talent Award was juist heviger dan ooit. Dat wordt spannend...

Reageren