Het grootste Chinese restaurant van de wereld

Het West Lake Restaurant in Changsha in China is met vijfduizend plaatsen en driehonderd koks het grootste restaurant ter wereld. De scepter wordt gezwaaid door de pittige mevrouw Chin die de moed er bij haar medewerkers in probeert te houden door enthousiast krijgsliederen te zingen.

'Solidariteit is hetzelfde als kracht, kracht is ijzer, kracht is staal'.

Levende vissen
De specialiteit van het huis zijn de gebakken doch levende vissen. De diertjes worden aan hun kop vastgehouden terwijl ze dertig seconden lang in een wok met gloeiend hete olie worden gehouden.

Saai
De vissen overleven die bezoeking op miraculeuze wijze en worden meteen daarna opgediend met een chilisausje. Het gerecht wordt zeer gewaardeerd door de eters. Dode gebakken vis is saai, die kunnen ze immers overal krijgen.

Food design
Om het thema vol te houden volgt om 14.10 uur de documentaire Food design. Dagelijks bedenken honderden ontwerpers hoe ze supermarktbezoekers kunnen verleiden meer eten te kopen.

Aantrekkelijk
Over alles wat in de schappen ligt, is lang nagedacht. Het geluid van een sappige appel, de kleur van een plakje rosbief, de vorm van een visstick en de verpakking van soep. Alles is er op gemaakt er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien.

Het is werk van food designers om ons naar meer te laten snakken. Food design laat precies zien wat er allemaal gebeurt voordat het eten in de winkel ligt.

Reageren