Het Grote Tourspel

Zaterdag 3 juli begint het wielerpeloton aan de belangrijkste wegwedstrijd van het jaar: de Tour de France, met de start in Rotterdam. Maar hoeveel weten we nou eigenlijk van het evenement?

Dat gaan Matthijs van Nieuwkerk, Wilfried de Jong en Filemon Wesselink eens testen. Eenentwintig quizvragen en opdrachten gaan zij voorleggen aan twee teams.

Te buiten gaan
Teamcaptains zijn de levende legendes Joop Zoetemelk en Jan Janssen. Zij geven leiding aan onder anderen Michael Boogerd, Leontien van Moorsel, Guus Meeuwis en Daniƫlle Overgaag.

Maar in Het Grote Tourspel komen niet alleen vragen en opdrachten voorbij. Matthijs brengt een ode aan de Belgische legende Eddy Merckx, Bart Meijer en Filemon reconstrueren onvergetelijke Tourmomenten en de mooiste wielerfragmenten en -beelden passeren de revue.

Matthijs, Wilfried en Filemon, zelfverklaarde wielerliefhebbers, vonden dat er lang genoeg wielerquizloze televisie is gemaakt in Nederland. In Het Grote Tourspel kunnen de drie presentatoren zichzelf helemaal te buiten gaan.

Reageren