Hoe is het eten in de toptenten?

Logisch, Herman den Blijker is nog druk bezig de vier restaurants in Mijn tent is top perfect te krijgen. Maar de deelnemende zaken worden nu al goedbezocht door nieuwsgierige (en hongerige) kijkers.

Sommige van hen geven achteraf hun mening via internet, bijvoorbeeld op Iens, een onafhankelijke recensiesite voor restaurants. Daar komen de deelnemers er niet altijd even positief vanaf. Een kleine bloemlezing: Choix du Chef in Den Haag heeft met dikke negens voor eten en decor tot nu toe de beste papieren.

Vakkennis
De andere drie tenten krijgen meer kritische noten. Zo vond eter Jacob de sfeer van Bij Jansen goed, maar van hem mocht de bediening minder studentikoos. De ambiance van Flinstering in Breda valt in de smaak, maar een recensent vindt dat het personeel te weinig vakkennis heeft. Op zijn vraag wat een rode mul is, zou de ober hebben geantwoord ‘een vis die rood is’. Tsja.

Lof
Tenslotte is er over het eten bij Mangú in Enschede niets dan lof. Alleen laat de bediening lang op zich wachten en raakten in de garderobe ook nog eens de jassen zoek. Genoeg werk aan de winkel dus!

Reageren