Holland Doc: De kijk van Kessels

Al sinds zijn vijfde wilde hij etaleur worden, maar na slechts één etaleerles van een uur hield Erik Kessels (43) het al voor gezien. Dit was niet zijn roeping. Nu is hij grafisch ontwerper, kunstenaar, gepassioneerd fotoverzamelaar, curator en eigenaar van het eigenzinnige reclamebureau KesselsKramer. Een creatieveling pur sang dus.

''Creativiteit gaat verder dan het maken van een spotje van dertig seconden of een dubbele pagina advertentie in een blad'', aldus Kessels in een interview. Vanavond kijken we in deze film van Simone de Vries mee door zíjn ogen, waardoor hij ons alledaagse beelden laat zien vanuit nieuwe perspectieven.

Zelfreflectie
Voor Kessels is het heel belangrijk om te blijven kijken en vraagtekens te zetten bij wat je ziet. ''Kijken is iets anders dan consumeren. Mensen laten beelden langs glijden, maar ze kijken niet meer.'' In zijn reclames wil de oud-Reclameman van het Jaar mensen prikkelen en een spiegel voorhouden, in plaats van een schijnwereld. Maar hoe bepaal je wat belangrijk is in de eindeloze beeldenstroom die op je afkomt via tijdschriften, kranten, tv en internet?

Reageren