I shouldn't be alive: Jaws of death

De Engelsman Greg Rasmussen werkt al twintig jaar in het Hwange National Park in Zimbabwe, als hij op een kwade dag in 2003 met zijn vliegtuigje crasht in de jungle.

Hij raakt levengevaarlijk gewond: bijna al zijn botten in zijn bekken, benen, enkels en voeten zijn gebroken. Het vliegtuig staat op ontploffen, de zon brandt genadeloos en de eerste gieren hebben hem al gevonden. Nu is zijn kennis van de bush een nadeel, want hij weet precies wat schorpioenen, slangen en leeuwen kunnen aanrichten. Maar zijn eerste zorg is van het vliegtuig weg te kruipen.

Gevecht
Elke beweging is een marteling. Na een afschuwelijke twee uur kruipen weet hij een stakerig boompje te bereiken. Hij hoopt dat te gebruiken om tegen te leunen, zodat hij zijn schoenen kan uittrekken. De zwellingen in zijn voeten kunnen nergens heen en hij vreest voor gangreen, waarbij het weefsel afsterft en amputatie onvermijdelijk is...

Schokkend
Jaws of death heet deze aflevering van I should't be alive. In deze huiveringwekkende documentairereeks komen overlevenden van de meest bizarre ongelukken aan het woord. We weten dus dat het goed afloopt, maar het is wel even doorbijten.

Reageren