Ik weet wat jij deed

Volgens Jos claus halen de meeste hypnotiseurs hun neus op voor het televisieprogramma dat hij momenteel met Jan Smit maakt. Zijn collega's houden zich het liefst alleen bezig met cliënten die een probleemvraag hebben en wensen niet aan tv-shows mee te werken.

Maar Claus ziet het juist als zijn taak om hypnose te promoten bij het grote publiek.

Hypnose
Dat doet hij door in Ik weet wat jij deed kandidaten onder hypnose te brengen en ze in bizarre situaties te plaatsen.

Volgens de hypnotiseur gaat het hier niet alleen om entertainment. Claus zegt zelfs dat hypnose helend werkt.

"Als je onder hypnose bent, kun je alles wat je normaal kunt, maar daarnaast nog meer. Het is niet minder, maar meer. Je leert jezelf beter kennen. En dan werkt het ook nog als een sauna voor de psyche. Na afloop voel je je heerlijk uitgerust."

Taboe
Ondanks al die prachtige effecten rust er nog steeds een soort taboe op hypnose. "Mensen aan de top, zoals sporters, gebruiken het al jaren om beter te presteren. Ze willen dat alleen niet hardop zeggen."

Gave
Vandaar dat Claus nu het grote geschut inzet: "Televisie is een fantastisch instrument om alle verkeerde ideeën over hypnose bij een groot publiek een heel klein beetje te veranderen. En iedereen kan het leren. Het is niet zo dat ik een gave heb. Ik heb geen stralen die uit mijn ogen schieten."

Labiel
Nu hij toch bezig is, wil Claus ook nog graag een wijdverbreid misverstand uit de wereld helpen. "Niet alleen labiele of ultragevoelige types zijn vatbaar voor hypnose. Ieder normaal mens kan onder hypnose worden gebracht."

Dat geldt dus ook voor jou.

Reageren