In actie voor KWF in Nederland Staat op Tegen Kanker

Vanaf het Waagplein in Alkmaar presenteert Caroline Tensen de liveshow Nederland staat op tegen kanker voor KWF Kankerbestrijding. Onbekende en bekende Nederlanders komen in actie en delen hun persoonlijke ervaringen.
Vanaf het Waagplein in Alkmaar presenteert Caroline Tensen de liveshow Nederland staat op tegen kanker voor KWF Kankerbestrijding. Onbekende en bekende Nederlanders komen in actie en delen hun persoonlijke ervaringen met kanker: van (ex-)patiënten en wetenschappers tot prominenten als Eva Jinek, André van Duin, Anita Witzier, Caro Emerald en Maan. Arjen Robben en Peter R. de Vries zien we in een wel heel bijzondere rol. Onderdeel van de show is een sponsorloop om geld op te halen voor kankeronderzoek. Actrice/presentatrice Marlijn Weerdenburg is het gezicht van deze KWF-avondrun en rent samen met haar vader, die de ziekte overleefde. Andere bekende deelnemers zijn acteur Ruud Feltkamp, presentator Koert-Jan de Bruijn en René Froger met zijn zoon Danny.

Bijzondere run voor Marlijn

De vader van Marlijn Weerdenburg had twee jaar geleden kanker. Op de site van KWF zegt ze daarover: “Dankzij het bevolkingsonderzoek, de kennis van de artsen, de juiste behandelingen en het onderzoek dat in de afgelopen jaren al is gedaan, is mijn vader tot nu toe genezen. Dat gun ik alle mensen die kanker krijgen. Ik ren mee omdat ik niets liever wil dan een toekomst waarin niemand meer dood hoeft te gaan aan kanker. Wat het meedoen voor mij extra bijzonder maakt, is dat ik samen met mijn vader ga rennen. Het gaat goed met hem. En hij rent mij er waarschijnlijk uit!” Meedoen? Kijk voor info op www.kwf.nl

Meer over:

Reageren