In de schaduw van het nieuws: duivelse dillema's op zaterdag

De sfeer tussen de EO en Arie Boomsma werd er de afgelopen tijd niet beter op en in oktober leidde het tot een definitieve breuk. Vanavond maakt de presentator zijn debuut bij de KRO met een nieuw seizoen van In de schaduw van het nieuws.

In deze actuele talkshow praat Arie met gasten die voor duivelse dilemma's kwamen te staan. De eerste aflevering staat in het teken van 'vechten of vluchten'.

Grof geweld
Stel, je bent getuige van grof geweld. Grijp je in of niet? Samen met 'schaduwgast' Joost Zwagerman spreekt Arie met getuigen van ernstige gewelddelicten, over het dilemma waar zij plotseling mee te maken kregen. De beslissing die ze namen had soms verstrekkende gevolgen.

Paul de Waard
Zo was de Nederlandse Paul de Waard in Australië getuige van een ruzie tussen een vrouw en een Hells Angel. Hij twijfelde geen moment en kwam tussenbeide, maar de man trok zijn wapen en schoot Paul neer. Nu is Paul de rest van zijn leven invalide. Hoe kijkt hij terug op die beslissing?

En ben je een lafaard als je niets doet en alleen blijft toekijken? In deze uitzending ook een spannend experiment voor het oog van de verborgen camera: wat doen metropassagiers als twee skinheads in een vol treinstel een donkere jongen te lijf gaan?

Reageren