In therapie met de hele familie

'Niemand laat z'n eigen kind alleen', zongen Willy en Willeke Alberti in 1983 met een snik in de stem. De ouders van de pubers in Family matters zullen volmondig instemmen met de tweede regel van het liedje: 'Je bouwt het liefst een muurtje om haar heen'.

Ze kunnen hun kinderen niet meer aan. Omdat inmetselen wat ver gaat, schakelen ze therapeut Keith Bakker (midden op foto) in.

Onhandelbaar
Met zijn team brengt hij onhandelbare jongeren op een afgelegen boerderij in Andalusië manieren bij en leert hij de opvoeders hoe ze de touwtjes weer in handen krijgen. Drie gezinnen zijn sinds vorige week onder behandeling.

Probleemgeval
Vanavond staat er een nieuw probleemgeval voor de deur: de familie Toorneman. Stiefvader Harry (48) en moeder Tineke (43) zijn ten einde raad. Dochter Camilla (17) haalt hun het bloed onder de nagels vandaan met haar onuitstaanbare, agressieve gedrag.

Echtscheiding
Ze zijn het niet met elkaar eens over de aanpak van het meisje. Zo zijn ze binnen een jaar rijp voor een echtscheiding of het gekkenhuis. Keith Bakker staat handenwrijvend klaar. Eerst moeten ze hun kind eens lekker alleen laten en op stap gaan met survivalcoach Roland.

Reageren