Indonesische wortels in Makan Mee met MAX

Francis Kuijk heeft een grote liefde voor de Indonesische keuken. De gerechten die ze maakt, komen voort uit familierecepten. De Brabantse kok bereidt als eerste ajam ketjap, een Indonesisch kipgerecht.

Indonesische gerechten bereiden is niet zo moeilijk als het lijkt, zegt Francis Kuijk. In Makan mee met MAX doet ze het zelf voor. Stapsgewijs laat de tv-kok zien hoe ze een smaakvolle ajam ketjap, pastei tutup en bami goreng op de keukentafel tovert. Deze maaltijden zijn haar wel bekend, want ze komen voort uit Francis' familierecepten.

Heel Holland Bakt

Naast koken heeft de Brabantse een grote liefde voor bakken. In het vierde seizoen van Heel Holland bakt schopte ze het zelfs tot de finale. Na dit tv-succes bracht Francis haar eigen kookboek uit en stond ze als gastkok in de keuken voor Tijd voor MAX. Francis is geboren en getogen in Australië, maar heeft Indonesische ouders. Het is dus geen raadsel waar haar liefde voor de oosterse keuken vandaan komt.

Meer over:

Reageren