Italiaanse gerechten in The Great British Bake-Off

14 juli 2018 12:17 | kijktips | Door Irma Tomas

© 2017 Love Productions
Een Siciliaanse cannoli, pizza margherita en sfogliatelli. Voor de eerste keer in de geschiedenis van The great British bake off is het thema Italië. Zijn de thuisbakkers een beetje thuis in de Italiaanse keuken?
Voor de allereerste keer in de roemrijke geschiedenis van The great British bake off is het thema Italië. De zes bakkers maken ingewikkeld gebak en een hele simpele pizza. Het eerste gebak is de Siciliaanse cannoli: een rolletje van gefrituurd deeg gevuld met een vulling op basis van ricotta. Iedere bakker moet maar liefst drie verschillende vullingen verzinnen. En een pizza margherita lijkt makkelijk te maken, maar de bodem flinterdun en knapperig te krijgen, is toch veel moeilijker dan je zou denken. De laatste opdracht is sfogliatelli met twee verschillende vullingen. Dit gebakje is nog ingewikkelder te maken dan om de naam ervan uit te spreken. Zelfs Paul Hollywood geeft toe dat hij het maken van sfogliatelli nog een hele uitdaging vindt.

Paul Hollywood

Bakker Paul Hollywood (zijn vader en opa waren ook bakker) was een onbekend gezicht toen hij in 2010 samen met oudgediende Mary Berry jurylid bij de The great British bake off werd. In deze huidige serie is iedereen nieuw behalve Paul. Waarom verhuisde hij als enige van de oude garde met het programma mee van de BBC naar Channel4? “De Bake off was de laatste jaren een belangrijk deel van mijn leven geworden, en ik had nog geen zin om daarvan afscheid te nemen: de bakkers, de baksel, de tent, de vlaggetjes… En de eekhoorntjes!”