Julia Ormond: bazin boven baas

De baas van chef Mac Taylor in CSI: New York is een vrouw: inspecteur Gillian Whitmore, gespeeld door de bekende Engelse actrice Julia Ormond (44). Vanwege de moord op de locoburgemeester komt ze het onderbezette team vanavond weer versterken.

Een week geleden hielp Gillian mee bij het oprollen van een bende die zich onledig hield met seksslavernij. Dat was geen toeval. Julia voert als goodwill-ambassadrice van de Verenigde Naties actie tegen mensenhandel. Het idee voor de verhaallijn kwam van haar. "Ik denk dat dit veel invloed kan hebben", zegt ze.

Mensenhandel
"Op deze manier kun je in één klap miljoenen mensen bewust maken van het bestaan van mensenhandelaren en het gevaar om met dat soort meedogenloze figuren in zee te gaan." Ze zei ja tegen het verzoek van de makers om een gastrol te spelen in CSI: New York, omdat ze een groot fan is van Gary Sinise, de acteur achter Mac Taylor.

Erotische spanning
Na deze zaak verdwijnt Julia voorlopig van het toneel in de serie. "Jammer genoeg wel", verzucht de heldin van First Knight, Legends of the Fall en The Curious Case of Benjamin Button. "Ik vond het fantastisch. Maar wie weet komt Gillian nog een keer terug. Er is een zekere erotische spanning tussen haar en Mac, je kunt je voorstellen dat ze daar nog eens wat mee willen doen."

Reageren