Kasteelbeheerders gezocht in Je Droom Achterna

Een Frans kasteeltje heeft beheerders nodig. Vijf Nederlandse stellen zien dit wel zitten. Onder leiding van Wietze de Jager strijden ze om hun droombaan. Welk stel mag zich uiteindelijk 'kasteelbeheerders' noemen?
Een kasteel in het Franse plaatsje Quinéville heeft nieuwe beheerders nodig. Vijf Nederlandse koppels strijden in Je droom achterna: Een Frans kasteel om deze bijzondere baan. "De koppels moeten in verschillende opdrachten laten zien dat zij de ideale beheerders zijn. Zo gaan ze een excursie organiseren, maar bereiden ook een diner voor, leggen een moestuin aan en ontvangen gasten", legt presentator Wietze de Jager uit. Het verbaasde hem dat de droom van de kandidaten zo serieus is. "Ze waren erg fanatiek. Als er een borrelplankje binnen een bepaald budget geregeld moest worden dan onderhandelden ze op de markt nog over drie walnoten en twee olijven. Daar stond ik van te kijken." Uiteindelijk bepaalt de kasteeleigenaar wie de nieuwe beheerders worden.

Wietze de Jager

Voor Wietze de Jager, die vooral bekend is als radio-dj, is Je droom achterna: Een Frans kasteel de eerste presentatieklus op NET 5. Als het aan hem ligt blijft het daar niet bij. "Sowieso hoop ik dat er een tweede seizoen komt, want ik vond het heel leuk om te doen. Het is zo'n mooi, positief programma om te maken. Maar als er in de toekomst een ander soort programma op mijn pad zou komen, zou ik ook interesse hebben. Je moet alles tenslotte een keer geprobeerd hebben." Haast heeft Wietze niet. "Ik heb ook nog mijn eigen radioprogramma en ik presenteer Shownieuws op SBS 6, dus ik hoef me niet te vervelen."

Meer over:

Reageren