Kat in de zak

Kent u dit consumentenprogramma nog dat Chazia Mourali ooit op RTL 4 presenteerde? In een kwartier tijd werd een gedupeerde burger van een probleem verlost. De basis blijft hetzelfde, maar nieuwe presentator Peter van der Vorst (38) krijgt nu een uur om te duiken in iets ingewikkelder zaken. En hij lost ze ook nog op.

Consumentenprogramma’s zijn hot; en al helemaal die programma’s waarbij een razende reporter probeert gedupeerde consumenten te helpen. Denk aan De ombudsman, Das je goed recht en Volgende vraag.

Daarbij kon RTL 4 natuurlijk niet achterblijven. De zender bedacht achtereenvolgens Betrapt en Getild, maar beide programma's kwamen niet van de grond. Dus besloot RTL 4 het oude Kat in de zak van zolder te halen.

Peter gaat ver
Voor wie het nog weet: dit consumentenprogramma werd jaren geleden gepresenteerd door Chazia Mourali. In Kat in de zak probeert de nieuwe presentator Peter van der Vorst een oplossing te vinden voor consumenten die in de maling zijn genomen en wier klachten niet serieus worden behandeld.

In een uur durend programma (in plaats van de vijftien minuten die Chazia kreeg) brengt Peter eerst het probleem in kaart en zoekt hij daarna naar een oplossing. En daarin gaat hij best ver.

Reageren