Kijktip | Ali B Op Volle Toeren

Ali Bouali heeft nog nooit zo veel tijd besteed aan een tv-idee. Met succes: de Tros wilde Ali B. op volle toeren meteen hebben. Gelukkig maar, want hij vindt het zijn leukste programma ooit.

Wat gaan we zien?

"Samen met een rapper ga ik naar een icoon in de Nederlandse muziekwereld, een oldschoolartiest met wie we een soort uitwisselingsproject doen. Wij maken onze versie van een oude hit en die artiest doet dat met een rap. Na een week laten we elkaar het resultaat horen."

Twee werelden komen samen?

"Zoiets ja. Wij zijn de Noordpool, zij Antarctica. De kloof is enorm. En toch weten we die te overbruggen; dat is het mooie. Maar het is natuurlijk ook grappig. Wij kennen de artiest vaak zelf niet. Groeten uit de rimboe, maar dan anders. Het is leuke tv, spontaan, eerlijk en respectvol."

Op volle toeren doet natuurlijk denken aan Chiel Montagne.

"Omdat ‘onze’ artiesten destijds in dat programma zaten. Alleen heeft Chiel geen snor meer. Hij heeft nu een staartje en heet Ali."

Wat heb je geleerd?

"Ik had nog nooit een rap op een driekwartsmaat gemaakt en ik heb geleerd van een ballad een rap te maken. Het liedje moest wel herkenbaar blijven, je moet anders met refreintjes omgaan. Het zijn uiteindelijk heel muzikale raps geworden."

Komen die raps ook op je nieuwe cd?

"Zou kunnen. Dit programma past volledig in mijn muzikale ontwikkeling. Ik heb me de laatste tijd mateloos geƫrgerd aan mijn eigen muziek. Eentonig, monotoon en plat. Ik pak het voor deze cd anders aan, met echte muzikanten en een betere studio. Dat levert veel meer dynamiek op."

Reageren