Kijktip | Alibi

Het is een raamvertelling waarbij Youssef op het politiebureau verhoord wordt. Het grootste deel van de film bestaat uit flashbacks die laten zien wat Youssef de politie vertelt.

Youssef krijgt van Rick een baan bij zijn bloeiende bedrijf dat handelt in alibi’s. Wie een smoes nodig heeft kan bij zijn kantoor een waterdicht alibi bestellen.

Het verhaal
Achterdochtige echtgenotes, vervelende schoonmoeders of veeleisende bazen worden dan vakkundig om de tuin geleid. Youssef, voor wie liegen een tweede natuur is, past prima in dit bedrijf maar komt in conflict als hij verliefd wordt op Andrea, serveerster in een café.

Want Andrea, zelf vaak bedrogen, wil nooit meer iets beginnen met een man die iets te verbergen heeft. Rick overtuigt Youssef dat elke relatie af en toe gebaat is bij een leugentje om bestwil. Maar Andrea vindt dat in de ware liefde geen plaats is voor bedrog.

De acteur
Als Ali B niet uitkijkt, gaat Achmed Akkabi er met de titel van populairste Marokkaan vandoor. De acteur is hard op weg Nederland te veroveren met zijn puppyogen en brede glimlach.

Onlangs was hij nog te zien in de bioscoopfilm Sterke verhalen, het regiedebuut van Teddy Cherim en Kees van Nieuwkerk (de zoon van). Het jonge publiek kent hem al langer als Appie uit Het huis Anubis en als presentator van het AVRO-programma KunstQuest en
natuurlijk als vakkenvuller Rachid in de Albert Heijn-commercials.

In de pretentieloze komedie Alibi (2008) speelde de 27jarige Hagenaar zijn eerste grote hoofdrol in een film. Hij is te zien als de bijdehante Youssef, die een baan aangeboden krijgt bij een alibi-bedrijf.

Reageren