Kijktip | At Risk

Patricia Cornwell is een populair schrijfster. Haar boeken verkopen goed en worden internationaal verslonden. En wat doe je dan om je bekendheid te vergroten? Juist, je laat je werk verfilmen. Om je fans te laten weten dat er een serie films aan komt, zet je met koeienletters je eigen naam op de cover.

In At Risk draait het om openbaar aanklager Monique Lamont (McDowell). Deze pittige tante wil er alles aan doen om gouverneur te worden. Om het volk duidelijk te maken dat het haar menens is, belooft ze om een twintig jaar oude moordzaak op te lossen. Nou ja, niet zij, maar een van haar mensen dan. De nukkige onderzoeker Winston Garano (Sunjata) mag aan de bak. Maar hoe dichter ze bij de waarheid komen, hoe gevaarlijker het wordt. Iemand wil niet dat deze zaak opgelost wordt.

Schijfster
Patricia Cornwell is een van de meest gelezen en met 100 miljoen dollar op de bank ook een van de best verdienende thrillerauteurs ter wereld. Ze schreef in 20 jaar tijd 18 boeken over de vrouwelijke patholoog-anatoom Kay Scarpetta. Vreemd genoeg wordt nu pas het eerste deel verfilmd met Angelina Jolie in de hoofdrol. Titel nog onbekend, première in 2012. Gelukkig werd Conrnwell’s verhaal At risk dit jaar al voor tv verfilmd. Cornwell schreef het als een vijftiendelige reeks voor New York Times Magazine.

In At risk doet de ambitieuze openbaar aanklager Monique Lamont (Andie MacDowell) er alles aan om gouverneur te worden. Ze besluit een 'cold case' op te lossen om zo de aandacht van het publiek op zich te vestigen en roept de hulp in van inspecteur Winston Garano (Daniel Sanjata). Die komt er al snel achter dat hij voor allerlei karretjes wordt gespannen.

Reageren