Kijktip: Close up: over Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman was een van de grootste acteurs van zijn tijd tot hij in 2014 stierf. In deze docu kijken vrienden en collega's terug op zijn leven.  

Op 2 februari 2014 ging er een schok door de filmwereld: acteur Philip Seymour Hoffman was op 46-jarige leeftijd dood aangetroffen in zijn appartement. In Close Up: Too Young to Die Philip Seymour Hoffman blikken vrienden, collega's en vroegere docenten terug op zijn leven en werk.

Oscar

Hoffman wordt beschouwd als een van de grootste acteurs van zijn generatie. Zijn doorbraak beleefde hij in de late jaren 90 met de film Boogie Nights. Er zouden en nog vele volgen. Erkenning kreeg de karakteracteur in 2006, toen hij een Oscar ontving voor zijn hoofdrol in Capote. Slechts een handvol mensen wist dat hij al heel lang worstelde met diverse verslavingen, een probleem dat hem in zijn laatste levensjaar fataal werd. Hij overleed aan een overdosis en heroïne en cocaïne.

Heroïne

Geheel onverwacht kwam zijn dood niet, ook voor Philip zelf niet. Volgens de Amerikaanse website TMZ voorspelde hij zes weken voor zijn dood al dat hij zou overlijden aan een fatale dosis heroïne. Hij zou er vies en slonzig hebben uitgezien. Toen een vriend hem vroeg of hij problemen had met drugs, antwoordde hij: 'Als ik er niet mee stop, dan ga ik dood.' Aldus geschiedde.

Reageren